Våra Sphynxar

Vi har för närvarande 1 fertil hona hos fodervärd, resten av gänget är numera kastrater. Vår enda fertila hona, Hippie, bor hos vår fantastiska fodervärd Cecilia i Kristianstad

Vårt katt-team som bor hos oss är vana vid hundar. Vi har två Rhodesian Ridgebacks och bor i en lägenhet i nordöstra Skåne. Vi försöker sträva efter att föda upp mentalt stabila, friska och sociala sphynxar. 

Varje år HCM-scannar vi alla våra avelskatter och vi tar parasittester regelbundet, oftast innan varje parning men det kan även ske slumpvis under året.

Att åka på utställningar är inte riktigt vår grej men vi gör ändå vårt bästa i att uppnå rasstandard på sphynxen. En hel del sphynxar har lite dåliga profiler, så även några av våra. Vi ser på andra saker som lite viktigare än utseendet. Vi värdesätter att skapa trygghet hos katterna och på det viset få en bättre hälsa.

Ibland lyckas vi riktigt bra och ibland mindre bra. Det är livet med sphynx och det är både spännande, roligt, utmanande, tungt, härligt och framförallt lärorikt.