Våra Sphynxar

Vi har för närvarande 2 fertila honor samt vår lugna kastrerade Devon Rex, Yoda, och vår minsting Hasse, som bor hos oss. En hona, Hippie, bor hos vår fantastiska fodervärd Cecilia i Kristianstad, en hona från Beatas första kull, Sigrid, bor hos vår andra fantastiska fodervärd Inga-Lill i Ludvigsborg och Inka har flyttat till vår tredje fodervärd Alexandra i Kristianstad.

Vårt katt-team som bor hos oss är vana vid hundar. Vi har två Rhodesian Ridgeback-tjejer och bor i ett stort hus på ostkusten i Skåne. Vi försöker sträva efter att föda upp mentalt stabila, friska och sociala sphynxar. 

Varje år HCM-scannar vi alla våra avelskatter och vi tar parasittester regelbundet, oftast innan varje parning men det kan även ske slumpvis under året.

Att åka på utställningar är inte riktigt vår grej men vi gör ändå vårt bästa i att uppnå rasstandard på sphynxen. En hel del sphynxar har lite dåliga profiler, så även några av våra. Vi ser på andra saker som lite viktigare än utseendet. Vi värdesätter att skapa trygghet hos katterna och på det viset få en bättre hälsa.

Ibland lyckas vi riktigt bra och ibland mindre bra. Det är livet med sphynx och det är både spännande, roligt, utmanande, tungt, härligt och framförallt lärorikt.